středa 20. října 2010

Zápisky z Essenu, den 1. a 2.

Je úterý 19.10.2010, 23:00 a protože na hotelu je wi-fina za 5 "éček", dneska on-line blog nebude. Alespoň mám čas si vše hezky zapsat a hlavně vysvětlit, co se vlastně tak zajímavého v tom německém Essenu bude dít. Essen je dějištěm největšího veletrhu společenských her pro veřejnost v Evropě. Jako firma z oboru tam nemůžeme chybět a moje maličkost už druhý rok po sobě má tu možnost se této akce zúčastnit. Veletrh začíná až ve čtvrtek, ale dnes a zítra se ještě koná Wizadrí (výrobce Magic: The gathering, DnD etc.) meeting pro dodavatele.

Z Prahy vyrážíme v půl šesté ráno ve složení Doug (majitel ADC Blackfire), Martin (jednatel), Jarda (manažer marketingu) a já (druhá třetina tříčlenného marketingového týmu BF – Verča hlídá pevnost v Praze). Přes snídani v Mekáči na hranicích (jestli si to na hraj.cz přečte pan Goetz, tak bude mít jistě radost) se v půl druhé odpoledne dostáváme do hotelu Sportschloss Velen asi 60 kilometrů od Essenu. Tady se v od dvou hodin až do teď, zúčastňujeme různých marketingově/obchodních prezentací k Magicu. V podstatě se nedozvídáme nic nového, než co už známe z mailů týden předem, ale v podstatě je to fajn akce.



Večer se konala večeře o čtyřech chodech, se kterými se nemůžu nepochlubit, okořeněná divadelním vystoupením nějakých místních ochotníků. Zajímavé bylo, že ke stolům jsme se rozlosovávali, takže jsem pojedl s Italem, dvěma Němci, Francouzskou, Švýcarem, Jihoafričanem a Švédem. Konverzace plynula celkem slušně a hlavě jídlo bylo na vysoké úrovni…takže k těm chodům, ať si můžete uslintnout. Ještě malá poznámka…nikomu, kdo se běžně stravuje v průměrných restauracích, nepřeju dilema nad použitím třech párů (a něco navíc) příborů a třech různých skleniček. Předkrmem byly lososové svitky se zeleninou a speciální hořčicí, následovala houbová polévka se Sherry (všichni u stolu jí hrozně chválili, tak jsem je upozornil, že správná houbová polévka není rozmixovaná se smetanou, jsou v ní kusy hub, brambory a zelenina a průměrný Čech s chalupou blízko lesa jí sní na podzim aspoň 10 porcí:D), hlavním jídlem bylo vepřové s vanilkovou karotkou a gratinované brambory (Pohlreichovsky úsporná porce) a na závěr luxusní (LUXUSNÍ) kapučínový dezert. Do toho nějaké šáňo, víno, pár piv...a jak nám je hezky:)

Tak to je z prvního dne tripu „nach Essen“ vše. Dobrou noc přát nebudu, buhví, kdy to postnu.

Krtek

P.S.: Update ze středy....

Středa se nesla ve stejném duchu jako úterý. Jedna prezentace za druhou. Ne, že bychom se dozvěděli něco převratného, ale alespoň si odnášíme nějaké dárečky. Tričko potěší, ale From The Vault: Relics ještě víc. THX WOTC:D
Odpoledne jsme se konečně přesunuli do Essenu. Na veletrh už se fakt těším…

Žádné komentáře: