pátek 21. října 2011

Krtkův německý deníček - pátek - Spiel 2011, den 2.

V půl jedné ráno, společensky unavený po Frech party (akce založená Asmodeé, nyní pod křídly Fantasy Flight Games - je to prostě bohapustá chlastačka pro lidi z oboru), velmi těžko klikám na klávesnici, ale přesto se pokusím vyplodit něco o druhém dnu essenského veltrhu. K alkoholu musím ještě přičíst únavu, protože včera jsme do jedné hráli na hotelu Quirkle a já sem do čtyř do rána koukal na Philadelphii s Washingtonem.

Procházku po výstavišti začínám opravdu vlažně. hry které sem si včera předsevzal zahrát, okupují skopčáčci, a nebo jsou v Němčině a na to fakt nemám náladu. První mě u stánku  AEG zklame Ninja: Legends of The scorpions Clan. Hra je minimálně pro 3 hráče, ale u vzorku na hraní čekám sám a tak na mě prezentátoři kašlou. Kašlu na ně taky a jdu si projít X-té "kolečko". V jedné z menších hal je super výstava - 125 let automobilů ve hrách. Exempláře jsou vskutku jedinečné a osobně některé kousky poznávám. Stará Formula D patří k těm mladším.






Kousek od herních pradědečků jistá finská firma ukazuje hru Mania! Je to sada karet, se kterou se dá hrát, dle pravidel, asi 7 různých her. Pexeso, odhazovačka, sbíračka, a další varianty. Nebylo by na tom nic zvláštního, kdyby vše nebylo v unikátní grafice. Viz foto.



Co mě hodně láká, je Discworld Ankh-Morpork. Hra dle knih o Úžasné Zeměploše už je v tuto dobu pod křídly naší konkurence - MindOK, ale to neznamená, že si jí nezahraju. Princip hry je takový, že se snažíte svými panáčky ovládat více městských zón než soupeř či vydělat prachy. K tomu vám pomáhají vraždy, stavba budov, hromadění peněz či vyvolávání městských nepokojů.


Včera sem se rozhodl, že udělám radost Čechům z Jiras Games a vyzkouším jejich novinu Space Bastards. Ke stolu zasedám s Deutsche familií, která má docela naspěch a chce si zahrát jen pár kol. Naštěstí! Hra je fakt zoufale nudná, i když si za ní autoři hodně stojí a hodně si od ní slibují. Holt už musím porovnávat poměr cena/výkon s našimi "peckami" Arkham Horror nebo Civilizace.


Po Bastardech a obědě chvíli bloumám výstavištěm až narážím na Ondru Myslivečka. Je to autor webu Zatrolene-hry.cz, známý taktéž pod nickem Zeus. S ním se m mnohem lépe vyhledávají zajímavé novinky. Zkoušíme karetní hru o chlastajících samurajích Saké a podivnost Grave Business, kde se snažíte v laboratoři sešívat zombíky. U Saké zažívám blízá setkání třetího druhu. S Ondrou čekáme na další spoluhráče a přisedají 2 Srbové. po chvíli zjišťuji, že jeden  z nich je majitel obchodu a herny Valhalla, který po stránce organizovaného hraní Magicu servisuji. Náhodička.



S Dougem pak ještě fasujeme pár her na zkoušku a odebíráme se na již zmíněnou French Party. Ještě bych si dal jeden Weisner Beer...Gute nacht.

Žádné komentáře: