pondělí 25. srpna 2014

Recenze Table Top Racing

Motorstorm RC dal svého času lehce vzpomenout na zašlou slávu legendární hry Micro Machines a Table Top Racing se tyto vzpomínky snaží rozjitřit ještě více. Kdo by se nechtěl prohánět s angličáky po jídelních stolech, skákat přes vidličky a vyhýbat se zbytkům jídla? Pokud jste Micro Machines nikdy nehráli, vězte, že koncept je směšně jednoduchý. Lidské obydlí, kuchyňský stůl, na něm trať mezi zbytky od večeře, řvoucí motory, power-upy, boj o každou pozici...

Table Top Racing nepřináší nic převratného ale přitom je to hra poměrně dobře hratelná. Na 8 (respektive obousměrně 16ti) tratích si můžete odjezdit 3 různě složité šampionáty, speciální driftovací závody a závody se speciálními kritérii.  V garáži máte na výběr slušnou sbírku mikrobusů, závoďáků, SUVček, ale třeba i zmrzlinářské auto a všechny tyto samohyby můžete přebarvovat a vylepšovat za kredity získané při závodech. Během závodů si se soupeři vyměňujete pozdravy v podobě raket, min či EMP, využíváte zkratky…

Všechno to zní tak hrozně zábavně, ale bohužel to taková sláva není. Jedno-dvě odpoledne hře určitě rádi věnujete a zabavíte se, ale pak pravděpodobně skončí v propadlišti dějin. Třeba posledním Sonicovým závodům, které mají v mé Vitě čestné místo, nesahá Table Top Racing ani po Knucklesovi kotníky. Problémem je také prapodivně fungující vyhledávání soupeřů pro multiplayerová klání. Snad z 50ti pokusů jsem se připojil do 3 her, z toho 2 v průběhu závodů spadly.

Takže pro koho je vlastně tato hra určena? Pro pamětníky, kteří pamatují Micro Machines off-line multiplayer s kamarádem na jedné klávesnici u 386ky za 60000,-? Nebo pro děti, jejichž rodiče nechtějí vypláznout tvrdě vydělané peníze za Sonic All Stars Racing Transformed? Já spadám do té první kategorie a je fakt, že na nostalgickou notu Table Top Racing hraje docela dobře. Jó, kdyby pořádně fungoval ten multiplayer, tak bych si ho snad i jednou za čas pustil. Takhle po odjetí off-line šampionátů, pac a pusu a delete.

+ Micro Machines jsou zpět
+ Vozový park, vylepšování aut
+ Hezké, byť triviálně navržené tratě
- Špatně fungující multiplayer
- Žádná motivace k dalšímu hraní po odjetí všech off-line šampionátů

Verdikt
K závodním hrám se většinou přistupuje jako ke sportovním. Když odjedu sezónu v F1 a vyhraju jí, tak to přece neznamená, že jsem dohrál nějakou kampaň. Klidně si dám další sezónu a další a další. Proto si pořizuju závodní hru. Jiný případ jsou Needy s příběhem. Tam jsem nikdy neměl motivaci začít znovu. Každopádně Table Top Racing nemá ani příběh, ani neláká k dalšímu hraní po dojetí všech off-line šampionátů. To je základní nedostatek hry, která by mohla být oslavována jako Micro Machines nové generace. Nebude. Skončí v propadlišti dějin. Přesto jsem trochu rozpolcený, úplně špatná hra to totiž taky není.

Žádné komentáře: